Att spela Googles dinosaurie-spel

Har du sett spelet som du kan spela i din browser när ditt internet är nere? Det är naturligtvis Google som ligger bakom det hela. Så har du rejält tråkigt någon dag när ett träd har fallit och slagit ut ditt internet, gå till google.se och prova.

Det som kommer att hända är att du får se en bana och en dinosaurie. Det är uppenbarligen en T-Rex som man spelar som. Google är fantastiskt. Medan jag skriver om deras spel och T-Rex kommer jag på att det vore en bra idé att googla lite om den stora dinosaurien. Och så hittar jag den här fina sidan som jag hängde på i flera minuter innan jag återupptog skrivandet av det här inlägget. Ett sidospår. Åter till spelet. Stäng av internet för att prova. Det är bara att gå till google och sedan vänta på att det står att du inte har internet. Istället för en tråkig sida som säger att du inte har internet och att du borde fixa ett problemet får du se den här spelplanen:

Screen Shot 2015-07-06 at 14.09.05

Just det. Det är google Chrome som gäller. Det är ju googles egen webbläsare och det är exklusivt för Chrome (tror jag i alla fall).

Det enda som du ska göra när du spelar är att trycka på space/mellanslag på ditt tangentbord. Mitt highscore är löjligt högt. Jag minns inte vilket highscore som jag har just nu, men jag minns att jag satt kanske en halv dag och spelade det där förbannade spelet. Det var nämligen kortslutning i hela huset. Ingen el eller någonting. Så då kan man inte kolla på TV eftersom det inte finns batteri i TV:n. Det går inte att mikra något mat. Så då tog jag fram datorn och gick in på Chrome och spelade. Det fick mig att behålla förståndet ett tag. Jag är verkligen handikappad utan el i hushållet. Så tack google!