Info om Primetimequiz.se

Primetime är ett mobilspel där man tävlar genom att svara på frågor. Vanligtvis är det elva frågor och en prispott som delas mellan lika vinnarna. Vinner gör man genom att svara rätt på alla elva frågor. Spelet är live och du tävlar mot och med tusentals andra spelare över hela landet.

Att spela är helt gratis och skulle du lyckas svara rätt på alla frågor får du dina pengar inom 5-7 bankdagar (kom ihåg att vara försiktig med spel om pengar). Temat på frågetävlingarna kan variera: ibland är det musikquiz, ibland är det sportquiz och ibland är det vanliga blandade frågor. Då och då anordnas även specialquiz som till exempel Beatlesquiz eller fotbollsquiz.

Livbojar och chatt

I spelet finns livbojar som du kan få genom att bjuda in vänner till spelet. En livboj är en räddningsplanka som du kan använda till och med den sjunde frågan i quizet. Om du svarar fel på frågan kan du alltså rädda dig kvar i spelet genom att förbruka livbojen.

I chatten kan du prata med andra spelare som deltar i spelet under direktsändningen. Där kan du skriva om vad som helst, så länge du håller dig till de regler som gäller för Primetime. Rasism, homofobi eller andra nedvärderande saker tolereras ej i chatten. Chatten finner du längst ner på skärmen.

Hur spelar man?

Att spela Primetime är enkelt. När tiden är inne för ett spel att börja får du en pushnotis till din smartphone. Då går du in i appen och väntar på att spelet ska börja. Väl inne i spelet kommer programledaren ställa frågor. Dessa svarar du på genom att välja ett av tre svarsalternativ.

Skulle du svara fel på en fråga och inte har en livboj åker du ur spelet. Det kommer dock alltid nya chanser, då Primetime spelas varje dag. Om du lyckas svara rätt på alla frågor får du dela vinstpotten med övriga som också lyckats svara rätt på alla elva frågor.